Casestudier

XPO har flere fordeler i forhold til tradisjonell PVC i alle slags bruksområder – den er enklere å installere, resirkulere, håndtere og matsikker.

Miljøvennlig lastdeksel - TechnipFMC

TechnipFMC fant at tradisjonelle PVC-materialer som ble brukt til å dekke undersjøiske trær når de ble transportert fra fabrikken ofte havnet på deponi etter bare én gangs bruk. XPO var lettere, enklere å sende og installere, og kunne gjenbrukes eller resirkuleres.

Siden dette testproduktet har XPO Arctic laget flere nye deksler for manifolder og annet utstyr for TechnipFMC.

DSC01537[2]

Akvakulturmateriale - GIFAS

GIFAS gjennomførte tester som viste at Lumpfish foretrekker XPO som et akvakulturmateriale, i motsetning til tradisjonelle PVC-materialer.

Luseskjørt - GIFAS

XPO Arctic laget sitt første luseskjørt for GIFAS i 2021.  Dette brukte vårt XPO 550gsm-materiale for ekstra styrke. XPO-materialet gir en mer miljøvennlig beskyttelse mellom fisken og lusen enn PVC-alternativer. Luseskjørtet er i dag installert på GIFAS sin Langholmen-tomt og dekker en lengde på 110 meter.

Hoppkant - Helgeland Smolt

XPO Arctic laget et “hoppende” produkt for Helgeland Smolt med base i Sundsfjord. Produktet hindrer laksen i å hoppe ut av tanken og potensielt skade seg selv. Hoppkanten går hele veien rundt tanken som er ca 65m meter og dekker også broen som går gjennom midten av tanken. Produktet er laget av vårt XPO 550gsm materiale og gir miljøvennlig beskyttelse for fisken.

Tang - Arctic Seafood

XPO Arctic designet og laget en tanggardin som skal testes på et oppdrettsanlegg i Nordland. Produktet ble installert i fiskemerden ute på havet sammen med vanlige PVC-linjer. Testen gikk ut på å se om rognkjeksen brukte XPO-linjene og om det var noen forskjell mellom XPO og PVC. Testen ble filmet med en R.O.V og som det fremgår av resultatene var fisken veldig fornøyd med XPO! – Videoopptak kan sendes på forespørsel.

Ulike prosjekter

XPO Arctic har laget en rekke ulike produkter for kunder i Norge. Vi fokuserer på kvalitet og også fordelene som XPO-materialet gir. XPO-materialet er sterkere, lettere og grønnere enn PVC-materiale og er fullt resirkulerbart. Dette er bare noen få eksempler på produktene våre, så hvis du har et design eller en idé, kontakt oss så kan vi lage det du trenger og hjelpe deg med designprosessen.

Rull til toppen